Schab z kością żebrową     180g/ 150g/ 50g      29,00
/ por/ jabłko/ pieczarki/ ziemniak/ kapusta kiszona

Filet drobiowy z kostką   160g/ 150g/ 150g   32,00
/ warzywa/ ryż/ cebula perłowa/ wino czerwone

Szaszłyk drobiowy     300g/ 150g  35,00
/ ryż jaśminowy/ chilli/ kolendra /

Rolada śląska   170g/ 160g/ 150g  39,00
/ modra kapusta/ kluski/

Kacze udko   200g/ 200g/ 120g   44,00
/ kapusta czerwona/ kasza jaglana/ wiśnie /

Golonko   450g/ 150g/ 150g   45,00
/ kapusta kiszona/ ziemniak / piwo Majer/

Do zestawu piwo Majer w prezencie !!!

Pasek żeberek  400g/ 150g/ 150g   45,00
/ colesław/ ziemniak/ whisky

Schab z dzika   170g/ 250g/ 150g   52,00
/ rydze/ buraki/ ziemniak/ jałowiec/

Gicz jagnięca   350g/ 200g/ 150g    69,00
/ warzywa korzenne/ estragon/ ziemniak/

Stek z polędwicy wołowej    200g/ 150g/ 150g    69,00
/ cykoria/ jabłko/ frytki / trufla/

Stek Black Angus   200g/ 100g/ 150g     74,00
/ pietruszka/ ziemniak/ lazur/

Black Angus – szkocka rasa bydła domowego, hodowanego dla mięsa, charakteryzującego się czarnym umaszczeniem. Ceniony jest za wysoką jakość mięsa i wyjątkowy smak. Szybko zyskał sobie wielu zwolenników. Prawdziwy Black Angus musi spełniać wiele ściśle określonych wymogów dotyczących między innymi stopnia marmurkowatości mięsa, rozłożenia tłuszczu i jego zawartości. Wszystko to sprawia, ze jego mięso jest wyjątkowo kruche, soczyste i aromatyczne. Ogromną zaletą jest „powtarzalność” a zatem gwarancja doskonałej jakości.