To on Wam tego piwa nawarzy!

Składnikiem gwarantującym doskonałość Majera jest pasja i doświadczenie naszego głównego piwowara – Marka Krpecia, który od ponad dziesięciu lat, najpierw jako piwowar domowy (działalność w pełni udokumentowana w dzienniku piwowarskim) a później już jako profesjonalista i ekspert, zgłębia tajniki sztuki i tworzy niepowtarzalny smak żywego piwa. Ma za sobą wiele piwnych eksperymentów, z których czerpie to, co najcenniejsze i dzieli się tym w swojej codziennej pracy. Warzy piwa z uwagą, zaangażowaniem i konsekwencją, czuwając nad ich najwyższą jakością i unikatowymi walorami smakowymi.

Marek Krpeć

Pochodzący z Bielska-Białej prawdziwy pasjonat piwowarstwa, który zdobywał swoje pierwsze doświadczenie we własnej domowej wytwórni. Pod auspicjami Zakładu Fermentacji i Biosyntezy Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu oraz Stowarzyszenia Grodziskiej Akademii Piwa zaliczył certyfikowane kursy Letniej Akademii Piwowarów w 2008 i 2009 roku. Ukończył również eksperckie szkolenie „Ocena Sensoryczna Piwa” w Katowicach. Marek Krpeć prowadził ponadto pokaz piwowarski w Piwnicy Zamkowej w Bielsku-Białej oraz pomagał w kilkunastu browarniczych eventach i prezentacjach. Sędziował w konkursach piw domowych na VI Wrocławskich Warsztatach Piwowarskich, I Śląskim Konkursie Piw Domowych w Katowicach, a także podczas V Śląskiego Konkursu Piw Domowych w Raciborzu. Pracował jako główny piwowar w raciborskim Browarze Rynek, a od 2014 roku warzy Majera w gliwickim Minibrowarze w Hotelu Silvia Gold.