Niewątpliwym atutem Hotelu Silvia Gold jest mieszczący się w nim MiniBrowar Majer, w którym warzymy cztery gatunki niepasteryzowanego i niefiltrowanego piwa. Wszystkie gatunki piwa Majer (jeśli tylko pozwala na to receptura) tworzone są zgodnie z najstarszą normą piwną z 23.04.1516 roku – Beyerischem Reinheitsgebot, głoszącą iż do produkcji piwa używa się jedynie czterech składników: wody, słodów, drożdży oraz chmielu.
Wierzymy, że dobre piwo może powstać wówczas gdy zostanie wytworzone z najwyższej klasy naturalnych składników oraz zgodnie z tradycyjnymi technikami warzenia. W tej kwestii nie uznajmy kompromisów, dlatego nasze piwa tworzymy jedynie z produktów najwyższej jakości, sprowadzamy je z Bambergu z najbardziej znanej na całym świecie słodowni Weyermann. Piwa Majer są mieszanką nawet do siedmiu rodzajów słodu, a proces produkcji nie jest w żaden sposób przyśpieszany i trwa w zależności od gatunku od trzech do nawet i dwunastu tygodni.
Wszystkie nasze piwa dostępne są także w półlitrowych, bezzwrotnych butelkach.
Co nas wyróżnia?
Niepowtarzalny smak
Piwa Majer są unikalne, naturalne, wyraźne… Stworzone dla koneserów dobrych piw, stale poszukujących nowych smaków.
Starannie wyselekcjonowane naturalne surowce
Uznane za najlepsze na świecie słody Weyermann z Bambergu oraz skrupulatnie dobrane chmiele z Bawarii gwarantują najwyższą jakość piwa.
Tradycyjna technika warzenia
Gdy tylko receptura na to pozwala warzymy piwa zgodnie z najstarszą normą piwną z 23.04.1516 roku – Bayerischen Reinheitsgebot. Zgodnie, z którą używamy tylko naturalnych surowców, a na każdy etap produkcji przeznaczamy niezbędny mu czas. Właśnie dlatego większość piw Majer gotowych jest do spożycia dopiero po 8 tygodniach od rozpoczęcia procesu produkcji.
Koncentracja na procesie produkcji
Niewielkie moce produkcyjne pozwalają na staranną kontrolę procesu produkcji oraz dają możliwość tworzenia niepowtarzalnych produktów